Vodova srečanja vsak petek med 17:00 in 18:00 uro na vseh OŠ in podružnicah v Velenju.

Pred zimskimi počitnicami smo v četrtek, 12. februarja 2015, izpeljali kar štiriurno taborniško akcijo čete Veseli pašnik "SREČANJE S ČASTNO ČETO RADOŽIVIH POLŽKOV" na CVIU (Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje) Velenje. Šlo je pravzaprav za projekt CVIU Velenje - "MINI ŠOLA V ŠOLI". 
 
Pomešali smo se med seboj in se razdelili v taborniške vode (Živahni hibiskusi, Debele lune, Smešne limone, Vesele nogice, Gnila jabolka, Male žirafe, Taborniški prijatelji). Vsak vod je izdelal svojo taborniško zastavo s simbolom in imenom voda. Vsi vodi smo se zvrstili čez različne ustvarjalne delavnice. Poleg šestih delavnic (kuharska, frizerska, sprostitvena, čarovniška, plesna, pevska), ki so jih pripravili na centru, smo tudi mi pripravili eno taborniško z nekaj osnovnimi vozli, potnimi znaki in taborniškim bansom "Tutuam".
Za konec smo se vsi po vodih udeležili nočnega orientiringa s svetilkami v okolici centra, ki smo ga prilagodili otrokom s posebnimi potrebami. Sledila je slavnostna podelitev plakete častnega naziva in logotipa taborniške častne čete RJZ - "ČETA RADOŽIVIH POLŽKOV" ter pogostitev, druženje in prepevanje ob kitari. Mi smo z njihove strani prejeli vsak svoj kozarec domačega "Čarobnega čaja", ki so ga izdelali sami in katerega vonj nas bo še lep čas spominjal na ta prijeten in doživet dan, ki smo si ga pričarali skupaj.

Bilo je neprecenljivo in vsekakor priporočamo, da se v prihodnje s častno četo Radoživih polžkov na podoben način sreča še katera izmed drugih čet rodu. Mi se vsekakor še bomo, saj si naši novi prijatelji želijo ponovnega druženja z nami in novih taborniških podvigov! ;)

 

Kratka obvestila

Podpirajo nas

MOV