Vodova srečanja vsak petek med 17:00 in 18:00 uro na vseh OŠ in podružnicah v Velenju.


Rod Jezerski zmaj je imel do danes necelovito in neenotno grafično podobo, ki je nespremenjena že od leta 1969, ko se je rod ustanovil. Letos se je tako prvič resneje pristopilo k spremembam.

RJZ je zaradi neobstoječe celostne grafične podobe potreboval podobo s katero bi lahko nastopali v različnih javnostih. Namen je bil ustvariti CGP, ki jo bodo člani rodu vzeli za svojo in jo uporabljali. Cilja celotnega projekta sta bila dva: 
a) konsistentna predstavitev rodu na vseh nivojih komuniciranja – tako znotraj rodu (npr. obvestila za različne starostne skupine), kot tudi navzven (starši otrok, šole, občina, splošna javnost) 
b) uveljavitev blagovne znamke RJZ v lokalnem okolju z uporabo CGP in različnih komunikacijskih orodij oz. materialov.

Oblika novega zmaja je taka, da verbalno pojasnjevanje ni potrebno. Hkrati pa je oblikovan tako, da ga je možno aplicirati na različne materiale in z uporabo različnih tehnik (tisk, vezenje). Sporočilnost znaka (v tem primeru bi bilo bolje govoriti o našitku) je zaradi spoštovanja uveljavljenega znaka ostala enaka kot jo je imel RJZ do sedaj – zmaj na modri vodi v ozadju rumeno nebo (barve Velenja, Slovenije). Zamenjan je bil le obod našitka, ki v črni barvi ni najbolj primeren za otroško-mladinsko organizacijo. Črna je zamenjana s temno zeleno (ki je dokaj "blizu" črni), ki predstavlja tudi okolje v katerem taborniki delujemo (gozd).

V novi rešitvi zmaj bruha ogenj. S tem, da zmaj ni otroško prijazen, sporočamo kakšna je naša organizacija. Taborniki nismo samo otroška organizacija, »varuške otrok od 17.00 do 18.00«, ampak smo mnogo več. Res se v večini posvečamo mladim, a smo namenjeni in primerni za vse starosti. Z našitkom želimo sporočati, da smo močni in trdni, da vzgajamo angažirane, avtonomne, odgovorne in solidarne posameznike in vodje 21. stoletja ter da s svojimi najboljšimi močmi ustvarjamo boljši svet. Ogenj prav tako simbolizira akcijo, voljo in energijo, kot tabornikom pa nam veliko pomeni, saj nam daje toploto, svetlobo in osrednji prostor za druženje. Zmaj ta ogenj ustvarja.


Ustvarjen je bil nov emblem, poleg tega pa so dobili dopisni papirji novo glavo in nogo, urejeni so račun, kuverta, vizitka, diploma, priznanje, zahvala, mapa, zastava – beach flag in uradna zastava. Dobili smo tudi čisto našo pisavo – Nexa. 

Nova zastava že visi na našem novem zelo visokem jamboru ob Lukovi vili!


Kratka obvestila

Podpirajo nas

MOV